Tror du att du ÄTER hälsosamt
bara för att du inte äter socker, kött eller gluten?
Kinesisk kost har en lång tradition. Vad man bör äta är knuten till vad ditt kroppstillstånd är just nu. Tex bör du inte äta kryddstark mat om kroppen är i en stressat tillstånd eftersom kryddstark mat ger ännu mer hetta vilket ger mer stress.
När magen är känslig bör man tex minska på kalla drycker eftersom kylan skadar en svag mage.
Vad man bör äta skiljer sig stort från person till person och den livssituation man är i.
I den Kinesiska matkulturen handlar det mer om vad maten gör för nytta än skada. All mat är indelad i olika temperaturer som har egenskaper att balansera kroppen i olika tillstånd. När man har en kall kropp så ska man äta värmande mat, när man har en varm kropp så ska man äta kylande mat. Olika matingredienser samverkar med olika meridianer och stärker upp den. Vår kostrådgining bygger på diagnosen vi utför på dig för att se vad du behöver just nu.
Läs mer om de olika sätt vi kan hjälpa dig att komma i balans igen!